Melanoom - herkenning en behandeling

Ontwikkelingen op het gebied van melanoom gaan razendsnel. Er zijn fraaie resultaten bereikt met zowel immuuntherapie als met doelgerichte behandelingen. De inzet wordt steeds breder, niet enkel bij gemetastaseerde ziekte, maar sindsnajaar 2019 ook adjuvant en in studies zelfs neo-adjuvant. We gaan steeds meer strategieën combineren, maar patiënten lopen daardoor mogelijk ook meer risico op bijwerkingen van de behandeling. Wie worden er tegenwoordig hoe behandeld en waarom? En hoe kan u mee zorgen voor de beste opvang als uw patiënt bijwerkingen ervaart?

De incidentie van het melanoom blijft echter maar stijgen. Er is dus nog een hoop winst te halen wat betreft preventie en vroege herkenning van deze potienteel dodelijke tumor. Hoe herken je een melanoom? Wanneer moet je op je hoede zijn? En hoe onderscheid je het van andere huidtumoren?

Al deze bovenstaande vragen zullen worden beantwoord, u zult praktische tips krijgen, die direct toepasbaar zijn in uw huisartspraktijk en nog veel meer.

Wij hopen van harte u te mogen ontmoeten op één van de hiernaast genoemde data.

Namens MSD BV

Arike Folmer
CME Content Manager

 

 

Doelgroep

Huisarts

Locatie

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent

Datum

30 oktober 2019

Kosten deelname

€ 35,- voor beroepsbeoefenaren
en € 17,50 voor niet-
beroepsbeoefenaren

Accreditatie

Aangevraagd bij de CvAH

Alternatieve data

Contact

0800-0227222