Nascholing

Virtueel congres

Live webcast - De zoönotische impact van COVID-19

Beschrijving

 

De zoönotische impact van COVID-19

Een live webcast over de relatie tussen mens en dier

In een live webcast van 1,5 uur gaat een panel van experts met elkaar in gesprek en bespreken ze hun visie op de veranderde wereld van mens en dier. Onder begeleiding van Maarten Bouwhuis wordt er ingegaan op verschillende stellingen rondom het thema ‘COVID-19 : het verband tussen en de impact op mens en dier’. Het panel bestaat uit 3 tafelgasten; specialisten uit zowel humane als veterinaire sector. Via een chatverbinding krijgt u als deelnemer de mogelijkheid tot het stellen van vragen. 

Panelleden

Maarten Bouwhuis (moderator)
Wekelijks is Maarten te horen op BNR Nieuwsradio en online via podcasts. Als dagvoorzitter leidt hij vele congressen. Maarten is de moderator van deze webcast die panelleden scherp houdt en op zoek gaat naar de kern van de kwestie. 

Ted van Essen
Ted van Essen was huisarts in Amersfoort tot eind 2015. Hij deed wetenschappelijk onderzoek in het UMC Utrecht over de griepprik en houdt lezingen over gezond ouder worden. Daarnaast is Dokter Ted wekelijks te zien in Tijd voor MAX. 

Dr. Els Broens
Els Broens is hoofd van het Veterinair Microbiologisch Diagnostisch Centrum (VMDC) van de Faculteit Diergeneeskunde. Het VMDC is onderdeel van de Afdeling Klinische Infectiologie van het Departement Biomolecular Health Sciences. Els is specialist Veterinaire Microbiologie en heeft een PhD op het gebied van MRSA in de varkenshouderij. Haar interessegebieden zijn o.a. klinische microbiologie, antibioticumresistentie, zoönosen en one health. 

Maarten van Dongen
Maarten is een moleculair/medisch microbioloog van origine. Na het afronden van zijn PhD in Biochemie aan de Universiteit van Amsterdam heeft hij gewerkt voor internationale farmaceutische en biofarmaceutische industrie. Nadien adviseerde hij Nederland and internationale publieke en private organisaties rondom Life Science en innovatie.

Programma

20:00             Introductie door Maarten Bouwhuis 
                      Werkwijze van de webcast & introductie tot het onderwerp 
20:05              Hypothese 1 en/of poll 
20:25              Hypothese 2 en/of poll 
20:45              Hypothese 3 en/of poll 
21:05              Vragen vanuit het publiek 
21:25              Afronding door Maarten Bouwhuis 
21:30              Einde 

Accreditatie huisarts: 1 punt
Accreditatie dierenarts: 1.5 punt

Belangrijk voor de huisartsen: Om accreditatie toegekend te krijgen, krijgt u na afloop van de webcast per mail een eindtoets met 5 vragen over de inhoud van de webcast. De mail wordt in de loop van vrijdag 13 november verstuurd.

Specialisme

Dierenarts, Diergeneeskunde en Huisartsengeneeskunde

Datum

Donderdag 12 November 2020, 19:45

Accreditatie

1,0 - 1,5 punten

Registratie gesloten

Nieuwe registraties voor dit congres worden per Donderdag 12 November 2020, 20:00 helaas niet meer geaccepteerd.